nedeľa 29. mája 2011

Emulgátor Olivem 1000

Dnes mi prišiel objednaný emulgátor, Olivem 1000. Je vyrobený z olivového oleja a aj keď jeho HLB hodnota je 9, tvrdí sa, že jeho funkcia je založená na tvorbe kryštálov, a preto sa dá z neho vyrobiť celá škála krémov rôznej konzistencie a hustoty. Mám k dispozícii jednu knižku, ktorá využíva Olivem1000 ako jediný emulgátor, a navyše jeho distribútor má na svojich stránkach okrem receptov tiež podrobný návod na dosiahnutie rôznych konzistencií. Tak to teda idem skúsiť a o výsledkoch budem informovať. Už sa celkom teším!


UPDATE 14.6.2012: Recepty na blogu s emulgátorom Olivem:

Kokosový kondicionér
Regeneračný krém na tehotenské bruško
Telový krém s aloe vera (alebo aj denný krém na tvár)
Krém po holení
Balzam po holení

 

 

 

3 komentáre:

  1. Ahoj volam sa Janka a nejake to mydlo som doma vyskusala vyrobit a celkom to vyslo asi preto ze som chemik... len som sa chcela spytat ten emulgator Olivem 1000 ako objednat alebo ako sa k nemu dopracovat .... velmi totiz neovladam anglictinu a v googli som velmi nenasla... nemozes mi prosim poslat mail alebo adresu odkial si ho objednavala a kolko asi tak stoji ? moja adresa bodliacik1@azet.sk dik

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Evik
    Chcem sa opýtať, či by si mi nevedela poslať na ktorej webovej stránke sa uvádza návod na dosiahnutie rôznych konzistencií? Snažila som sa to nájsť na internete..ale k ničomu som sa neodpátrala.
    ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Mirka,

    návod nájdeš tu:

    http://www.aroma-zone.com/aroma/Fiche_emulsifiant_OLIVEM1000.asp

    Evik

    OdpovedaťOdstrániť