streda 21. marca 2012

Návod na používanie blogu

Važení čitatelia, pre uľahčenie komunikácie so mnou a lepšiu orientáciu v blogu, prosím, prečítajte si nasledovný návod :


1) Horný panel hneď pod názvom blogu slúži na základnú orientáciu v oddieloch blogu. Odkazy Výroba mydla a Výroba domácej kozmetiky obsahujú štrukturovaný obsah na články týkajúce sa tejto témy, potom sú tam odkazy na recepty a fóra v oboch kategóriách, niečo o mne, stránka s formulárom, kde a môžete kontaktovať a najnovšie aj o tom, či sa dajú kúpiť moje výrobky.

2) Ak máte všeobecnejšiu otázku a/alebo by ste chceli špecifickú radu, prosím, adresujte ich ak môžete do Fóra výroby mydla alebo Fóra výroby kozmetiky, ktoré slúžia na akékoľvek dotazy a obšírnejšie diskusie - pravidelne ich čítam. Tu máte väčšiu šancu, že Vám odpovie osoba, ktorá sa s daným problémom už stretla (ja zďaleka neviem všetko), a možno zistíte, že túto otázku už niekto položil a bola zodpovedaná. Takisto tým umožníte ostatným, aby si prečítali odpovede. Do fóra sa nemusíte registrovať, len v prípade, že chcete pridávať obrázky.

3) Prv než položíte otázku, skúste pohľadať, či sa o tom niekde v blogu/fóre už nepísalo. V ľavom paneli blogu je úplne hore pole na vyhľadávanie ("Hľadaj v tomto blogu"). Vyhľadávať sa dá aj priamo vo fórach cez ich formuláre.


4) Ak hľadáte zdroje jednotlivých surovín (kde nakúpiť, zohnať), prípadne sa chcete podeliť s ostatnými, kde ich nakupujete vy, v každom fóre je vyhradené miesto, kde sa dajú zadávať príspevky:



5) Všetko toto robím vo svojom voľnom čase, popri zamestnaní a iných aktivitách, prosím  ospravedlňte ma preto, ak Vám neodpoviem hneď.

6) Predtým, než napíšete kritiku, uvedomte si, že tento blog nie je odborná publikácia a ani ho za ňu nevydávam. Nikde netvrdím, že to, čo uvádzam je jediná a svätá pravda. Píšem ho z vlastnej vôle pre všetkých, ktorých to zaujíma a snažím sa všetko robiť najlepšie a najkritickejšie ako viem, ale nie vždy sa to možno darí. Často sa niektorých vecí, ktoré len nepriamo súvisia s témou, v článkoch dotýkam len okrajovo, a dúfam že mi to odpustíte, ale naozaj sa necítim vinná za to, že nejdem do detailov. Predpokladám, že každý z Vás je dostatočné kritický na to, aby zhodnotil informácie tu uvedené, a v prípade hlbšieho záujmu si pozrel podrobnosti, prípadne overil informácie aj v iných zdrojoch, ktorých je na webe alebo v knižniciach neúrekom.

7) Veľmi oceňujem, ak sa mi pri položení otázky/komentára nejako predstavíte, či už menom alebo prezývkou. Autorizujem všetky podpísané -  neanonymné komentáre (nie je potrebná registrácia, stačí podpis menom alebo prezývkou), u nepodpísaných len ak viem, kto ich napísal.

8) Ak chcete dostávať automatické upozornenia emailom na nové príspevky, zaregistrujte email v ľavom paneli hore.  Následne Vám príde automaticky vygenerovaný email, kde musíte registráciu potvrdiť kliknutím na odkaz. Toto je kontrola, ktorá zabraňuje iným osobám uviesť Váš email bez Vášho súhlasu. Bez potvrdenia registrácie Vám upozornenia nebudú prichádzať. Ak ste nedostali potvrdzujúci email, pozrite sa prosím do SPAMu, prípadne mi napíšte.

9) Príspevky v blogu občas aktualizujem, ak to nenaruší celistvosť príspevku, novinky označím "EDIT/aktualizácia" a dátumom, časom toto označenie odstránim a zakomponujem aktualizáciu do textu.

Ďakujem Vám za porozumenie a za priazeň!

2 komentáre:

  1. Ahoj, skusali sme vyrobit priehladne glycerinove mydlo podla navodu, ktory uvadzas, no mydielka nam nestuhli, iba sa rychlo spraviila tenka vrstvicka a pod nou mydlo zostalo tekute aj do nasledujuceho dna, aj npriek tomu, ze sme ho hned dali do chladnicky..to mnozstvo etanolu uvadzas okolo 15% - je to ok?
    Dakujem za odpoved

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj lea,

    tento komentár by sa hodil skorej pod príspevok o glycerínovom mydle, bohužiaľ ho nemôžem preložiť, len vymazať.

    Množstvo etanolu je 32% hmotnosti olejov + NaOH.

    Ak by si mi presne napísala recept, skorej by som mohla poradiť...

    OdpovedaťOdstrániť