piatok 2. decembra 2011

Kávové mydlo - update



Update 2.12.2011 k príspevku

Pachy neutralizujúce zvláčňujúce kávové mydlo v krabici od džúsu

No dobre, takže ako to povedať... mydlo som vyskúšala. Je jednoznačne cítiť zmenu - tie výživné drahé oleje naozaj robia svoje. A takú luxusnú hustú penu som ešte na mydle asi nemala. Je tu ale jeden problém....



...a to je prítomnosť kávového lógru v mydle - tie šmejdy zrniečka sa zhlukli, stvrdli, a teraz pôsobia ako riadne drsný peeling... takže sa človek nevie rozhodnúť, či sa tešiť z kvality mydla, alebo rozčuľovať nad tým "peelingom".


Asi som dala priveľa kávy?


Ale tak malo to byť mydlo na použite po práci v záhrade, takže asi ten peeling tak moc nevadí, ak chceme odstrániť špinu, nie? Však????

2 komentáre:

  1. Môj postreh - mydlo dezodorizuje aj bez lógru, teda presnejšie - dezodorizačne funguje aj silný odvar prefiltrovaný cez kávový filter, ktorý som použila ako časť tekutiny na rozpustenie NaOH. Zdá sa, že cez filter prešli jemné čiastočky kávy ako jemný prášok, ale mydlo je hladké.
    Tvoje mydlo s tými výživnými zložkami bude vynikajúce na použitie po práci v záhrade alebo nejakej inej špinavšej robote ;) Zemina veľmi vysušuje ruky... ;\
    Z.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Keď ale s tým lógrom je to krajšie! :) Ale to je asi tak všetko... Takže naozaj, toto mydlo bude pre záhradníkov a do kuchyne skúsim zas niečo menej "pílingové"... keď si predstavím tie drahé oleje čo v tom sú, mám chuť to prerobiť, mydlo rozpustiť, prepasírovať a znovu nechať stuhnúť, ale mám pocit,že by to bola len zbytočne zložitá práca s neistým výsledkom - zrniečka sú také malé, že sa mi ich možno ani prepasírovať nepodarí bez toho aby bolo mydlo veľmi tekuté, a toľko vody zas nechcem. No čo, tak zas inokedy :) Vďaka za povzbudenie!

    OdpovedaťOdstrániť