štvrtok 26. apríla 2012

Soft coeur - skoro ako od LUSH - masážne srdiečka s kakaovou plnkou

Tieto masážne srdiečka sú inšpirované produktom Soft Coeur od LUSH, podobne ako King of the Skin, ktorý sa mi celkom úspešne podarilo zduplikovať. Soft coeur je masážne srdiečko z kakaového masla, ktoré obsahuje kakaové centrum z medu, kakaového prášku a glycerínu.

Priznám sa, že som originál síce videla a držala v ruke, ale nepoužila som. Takže nemôžem povedať do akej miery sa mi duplikát podaril (v najbližšom čase doňho investujem), v každom prípade ja som sa do toho čo mi z toho vyšlo jednoznačne zamilovala - kombinácia vanilkovej a pomarančovej a kakaovej vône je pre mna skrátka osudová... v tom dobrom slova zmysle!

UPDATE 26.4.2012 - včera som ho kúpila a hneď aj vyskúšala - porovnanie: 1) Rozpúšťa sa rýchlejšie než ten môj, to bude asi torchu vyšším podielom bambuckého masla (ja preferujem menej rýchle, závisí aj od počasia)
2) V porovnaní s mojim vonia synteticky a menej na zjedenie
3) Je belší než ten môj (to som si všimla všeobecne, bude to rozdielom v kakaovom masle, lebo bambucké som použila pekné biele rafinované z www.murumuru.sk)

Oficiálne zloženie Soft coeur:
THEOBROMA CACAO SEED BUTTER (kakaové maslo) | BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER (bambucké maslo) | MEL (med) | THEOBROMA CACAO FRUIT POWDER (kakaový prášok) | PARFUM (parfém) | PRUNUS AMYGDALUS DULCIS OIL (mandľový olej) | GLYCERIN | CITRUS SINENSIS PEEL OIL EXPRESSED (silica z divokého pomarančovníku čínskeho) | CITRUS AURANTIUM BERGAMIA FRUIT OIL (bergamotová silica) | *LIMONENE | *LINALOOL | BENZYL BENZOATE

Video výroby, z ktorého som odhadla čo ide do čokoládovej časti a zhruba pomery jednotlivých zložiek (pozerajte od 1:45)



A tu je recept na cca 7 malých srdiečok vo forme na ľad, tak ako som ho rozlúskla:

Základ:
63g    kakového masla
15g    bambuckého masla
  1.2g esenciálneho oleja zo sladkého pomaranča
  1.2g esenciálneho oleja bergamot
  1.2g vanilkového extraktu (ja som použila 20 kvapiek vanilla oleoresin)

Kakaový stred:
  4g   med
  4g   kakaového prášku
 1.5g  mandľového oleja
  1g   glycerínu
 5 kvapiek esenciálneho oleja zo sladkého pomaranča
 5 kvapiek  esenciálneho oleja bergamot


Postup:
1) Najprv zmiešajte zložky kakaového stredu, roztrite na papier do hrubšej vrstvy a dajte do mrazničky - musí to poriadne stuhnúť,aby sa to dobre delilo na kúsky a distribuovalo do jednotlivých formičiek

2) Rozpustite kakaové a bambucké maslo, pridajte esenciálne oleje a vanilkový extrakt - ten môj sa nerozpustil v oleji, padol na dno formičiek - to je tá tmavšia časť na fotkách.
3) Rozdeľte čokoládové centrum do srdiečok a zalejte základnou hmotou (na obrázku je vidieť 7 srdiečok zaliatych, zvyšok som mala navyše, zle som odhadla pomer kakaového centra a základnej hmoty, v recepte je to už upravené)
4) Dajte do chladničky až kým nestuhne.

UPOZORNENIE: Neskladovať v dosahu detí a neinformovaných dospelých - hrozí, že Vám to zjedia :) 

9 komentárov:

  1. Môžeš to ponúkať "crazy" obchodom, alebo nápadne umiestniť v miske v kúpeľni, keď príde Miško na návštevu...Naozaj na zjedenie! M.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kolko asi kvapiek pripadne čajovych lyžičiek je 1g glycerinu? Mam len kuchynsku digi vahu ktora vazi len po 2 gramoch :( Zaroven poprosim o tip na dobru vahu pri vyrobe kozmetiky ktora vazi jemnejsie mnozstva, vdaka moc :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hm, teraz neviem ci mi to odoslalo dotaz - pre istotu este raz - kolko asi kvapiek priapdne ČL je 1 gram glycerinu? VDakaaaa :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj Vedrun, komentár odoslalo, ale ho musím autorizovať, preto to trvá trochu dlhšie.
    Glycerín má hustotu 1.261g/cm3, teda 1.261 krát viac ako voda (tá je 1.000g/cm3). 1ml vody je jeden gram. Glycerínu teda treba menej, 1/1.1261 = 0.8ml predstavuje 1g.

    Ak nemáš takú presnú striekačku (ak dáš 1ml, tak sa nič nestane), odporúčam nakvapkať na Tvojej váhe 2g a rozdeliť množstvo na polovicu - tak budeš vedieť množstvo kvapiek.

    Čo sa týka váh, ja mám jednu z bývalého obchodu mojich rodičov - ale keďže je certifikovaná, tak je hrozne drahá, s presnosťou 2g, no a potom som teraz dostala na narodeniny analytickú s presnosťou na 0.01g - ale tá je asi tiež trochu drahšia.

    Existujú ale digitálne kuchynské váhy s presnosťou na 1g - akurát neviem, ako veľmi sú presné naozaj.

    Pri malých množstvách by som si asi zadovážila striekačky a merala cez mililitre s ohľadom na hustotu - ako som písala vyššie.

    Alebo vyrob množstvo dvojnásobné!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tak toto urcite vyskusam!:) vyzera to na luxusny vyrobok!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj,

    skusala som vcera tvoje masazne kocky a vysli perfektne! Dakujem.

    Rada by som sa opytala, ci tie esencialne oleje v zaklade plnia funkciu vone, alebo su tam preto ze su tekute? Ked nemam ani jeden druh, ci to mozem vymenit napr. za mandlovy olej, alebo skor za napr. skoricovy esencialny (taky v malej flasticke).

    Dakujem pekne

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ahoj Hanka, super že vyšli, už som ich dlho nerobila, musím to zopakovať. Esenciálne oleje plnia čisto funkciu vôní. Takže škoricový esenciálny olej áno, prípadne nejaký iný vonný/esenciálny olej, alebo vôbec nič. Ak by si tam dala mandľový, môže to byť príliš mäkké.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj všichni! Tak jsem také tyto kostky vyzkoušela... Ale nevím, kde se stala chyba, kakaový střed se na kůži vůbec nerozpouští, dělá žmolky, lepí se na ruce... Zkoušela jsem jeho roztíratelnost před tím, než jsem ho dala zmrazit před dáváním do formiček. To bylo v pořádku. Ale teď, když jsou srdíčka hotová, se srdíčko krásně rozpustí, ten střed se okamžitě nalepí na ruce maséra a při snaze jej rozmasírovat dělá neplechu... Jediné, co mě napadlo (vzhledem k obsahu glycerinu a medu) bylo nakapat na záda teplou vodu. Pak už to bylo bez problému, střed se krásně rozpustil a dal se zamasírovat do pokožky. Stále ale převládá malinko lepivý pocit (asi kvůli medu). Příště zkusím srdíčka použít na mokrá záda, vidím tam efekt v tom, že hydratační složka (náplň) se hezky vpije do kůže a olejová složka vlhkost hezky uzamkne... :-) Když už jsou srdíčka v lednici, musím nějak vychytat, jak na ně! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ahoj Veronika,

    áno, ten stred je trochu blbý, ale ten istý problém má aj LUSH originál. Je to presne preto, že stred je vo vode rozpustný, takže treba naozaj trochu vody! Ja som s tým bojovala (nakoniec som to votrela) a voda ma nenapadla :) Vďaka za tip.

    Druhá možnosť je spraviť ten stred ako emulziu, kde bude viac oleja a menej medu. Namiesto 4g medu by som dala len 1g medu a 3g oleja. Zohriala by som zvlášť glycerín s medom a zvlášť olej a to aspoň na tých 40°C (aby sa nestratili dobroty z medu) a potom vmiešala glycerín s medom do oleja a vymiešala to. Až potom by som pridala kakao a esenciálne oleje. Zbytok dľa postupu.

    OdpovedaťOdstrániť