piatok 17. mája 2013

Zopár nových foriem, písmenková pečiatka na mydlo a silikónová podložka so vzorom

Už rok zháňam systém modulovateľných pečiatok s písmenkami, ktoré by sa dali poskladať do ľubovoľného vzoru. Aby som mohla na mydlo vytlačiť čo chcem. Napríklad "Levanduľové mydlo". Alebo "Moderná alchymistka".

Vytvorila som si vlastnú z keramickej hmoty, ale bolo to pracné a samozrejme nevyrobila som jednotlivé písmenká, ktoré by sa mohli ľubovoľne skladať.

A potom ma kamarátka - amatérska cukrárka - poslala do obchodu svetpeceni.cz (pre tých, čo sú v Brne - je to oproti Vojenskej nemocnici). Vraj tam také majú a používajú sa na sušienky či torty...



Vošla som, a ocitla som sa v náááádhernom svete, pre mydlára ako stvorenom :) Síce som tam nenašla presne také písmenká ako som chcela (boli príliš veľké, len na torty), ale odniesla som si odtiaľ pár krásnych silikónových foriem (jedna stála cca 205 Kč aj s DPH)




 a jeden úlovok, ktorý som ani nevedela, že existuje - silikónovú podložku so vzorom...


Používa sa v cukrárstve , mimochodom, je poriadne drahá, stála ma hrozných 653 Kč..., navaľká sa na ňu cukrová hmota, tým sa na ňu otlačí vzor a tá sa použije potom na zdobenie torty ako vonkajšia vrstva.
Ja ju dám na spodok mydlovej formy (plytkej a širokej), uvidím, či to bude fungovať !!!

Na Slovensku ju majú v online obchode Svet pečenia, ale online obchodov s cukrárskymi potrebami je hromada - na konci príspevku uvádzam zoznam, čo som našla...

Môj problém s písmenkami som vyriešila inak

Objednala som si ich online z mydlárskeho obchodu
Keď som ich dostala, trochu som sa zľakla, pretože sú gumové a zdali sa mi príliš plytké. Ale našťastie fungujú, skúsila som ich na 1 týždeň starom mydle:



Túto sadu písmen som videla v rôznych obchodoch s výtvarnými potrebami (pravda, v zahraničí), takže ani nemusíte chodiť ďaleko. Vždy som si ale myslela, že budú príliš mäkké. Inu, otlačok vyššie vidíte na týždeň starom mydle (a vyzerá horšie na fotke než v skutočnosti...). Myslím, že na mydle čerstvejšom to bude ešte lepšie!

Dajú sa kúpiť aj online, vo vyššie spomínanom obchode (Francúzsko, za 35 EUR! - práve som sa dívala, že už nie je v ponuke - žeby som vzala posledný?), prípadne na Amazone, kde je aj podstatne lacnejší!
Shiny S-200 DIY Printing Kit 4mm and 5mm Character Height - £14.38

Druhá možnosť je hľadať pečiatky (po česky razítka) na sušienky - buď na webe, alebo v obchodoch s domácimi/kuchynskými potrebami (ako popisuje na svojom blogu Amandulka, v diskusii pod príspevkom sa rieši, kde ich kúpiť, napríklad:

Ja pridávam ešte odkazy z Amazonu:
Princíp je rovnaký, len sa obvykle jedná o písmenká plastové. Myslím, že na mydlo sú ešte vhodnejšie a hlavne sú o dosť lacnejšie!
Samozrejme, že som na to prišla až keď som si objednala tie drahé :) Ale to už je tak, nie som cukrárka! Ale už viem, prečo niektoré mydlá vyzerajú tak dobre - ich tvorcovia sú určite skrytí pekári a cukrári, ktorí majú celú zásobu rôznych nástrojov, o akých sa nám - obyčajným mydlárom - ani nesníva!

Našla som pre Vás tieto online obchody pre cukrárov (ešte som nepozerala, čo tam všetko majú, ale keď tak mi dajte vedieť!)


Pochybuje ešte niekto, že výroba mydla je ako pečenie? :) A čo Vy, aký je Váš najnovší úlovok?

Tak dozmydlenia,

Evik

7 komentárov:

  1. aaaaaaaaa,krásne tie formy,ja tiež šmejdím po cukrárskych obchodoch :-))
    Pečiatky som zatiaľ nehľadala,ale díky za tip.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Peciatky na keksy sa pravidelne objavuju okolo Vianoc aj na www.tchibo.sk. Krasne kusky...skoro na zahryznutie

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tie včeličky, motýliky, kvetinky a lienky milujem ;) už ich mám dlhšie a práve som si doplnila aj v menšom vydaní a teším sa na nové mini mydielka ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jéje, Svět pečení, i můj oblíbený obchod :-) Mimo jiné mají taky arabskou gumu, bezva do emulzí.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. práve som našla toto,možno sa to niekomu bude hodiť
    http://www.pandurohobby.co.uk/Catalogue/50-Decoration/5085/508530/1/293059-Soap-stamps-natural-7-pcs

    Gina

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahojte odporúčam zájsť do obchodu po názvom TEDI tam som kúpila takéto písmená po 1€

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásny deň, takéto písmenká som našla v obchode pod názvom TEDI a to len za 1 €.

    OdpovedaťOdstrániť