nedeľa 5. februára 2012

Krémové mydlo s ružovým ílom a maslom karité

Ak máte pocit, že Vaša pokožka by si pri sprchovaní zaslúžila viac ošetrenia než jej môže dodať mydlo (aj keď domáce), tak toto je presne niečo pre Vás.

V podstate sa jedná o akýsi mydlový krém, kde veľkú časť zloženia tvorí maslo karité. Ružový íl som pridala pre jeho detoxifikačný a mŕtve bunky odstraňujúci efekt, zároveň ale vhodný aj na citlivú pokožku.
Cetylalkohol stabilizuje emulziu, zahusťuje a vďaka tomu, že lepšie prilína k pokožke dodáva krému vlastnosti kondicionéru.

Použitie: V sprche použite namiesto klasického mydla a opláchnite. Jemne sa osušte uterákom a užívajte si hebkú pokožku!
Recept:

24g pasty 100% kokosového tekutého mydla (vyrobeného s KOH)
13g glycerínu
52g masla karité
54g destilovanej vody
1/2 čajovej lyžičky jemného ružového ílu Argiletz
  8g cetyl alkoholu

Roztopte mydlo vo vode (zovretím a odstavením), pridajte glycerín a maslo karité. Premiešajte, pridajte ružový íl, potom vymixujte ponorným mixérom. Znovu zohrejte na 60°C a roztopte cetylalkohol. Prilejte ho do mydla a poriadne premiešajte. Nechajte vychladnúť, pridajte vôňu, nalejte do nádoby.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Maslo karité, ružový íl a cetylalkohol sa dajú kúpiť na www.murumuru.sk

3 komentáre:

  1. Evik, merci beaucoup pour cette recette très intéressante.

    La texture et la couleur sont magnifiques.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Merci Colchique!! J'aime bcp cette recette, je me suis inpiree par Laurence Dupaquier La cosmeto au naturel, mais j'ai change la recette qui avait besoin d'emulsifiant.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Evik, prosím Ťa toto krémové mydlo netreba konzervovať? Vďaka Monika

    OdpovedaťOdstrániť