štvrtok 1. marca 2012

Čo pripravujem

Často od Vás dostávam zaujímavé otázky, ktoré ma buď motivujú k vyhľadaniu komplexnejšej odpovedi, alebo mi pomôžu pochopiť, že niektoré súvislosti, ktoré sú mi vďaka skúsenostiam jasné, nie sú ani zďaleka jednoznačné pre začiatočníka (aj keď sa snažím byť čo najpodrobnejšia). Mnohé veci takisto vysvetľujem na rôznych miestach a nie každý číta všetko.

Tak ma napadlo vytvoriť sériu príspevkov, ktoré by zhŕňali v kompaktnej a prehľadnej forme tie najdôležitejšie poznatky a súvislosti. V najbližších týždňoch preto začnem postupne uverejňovať dve série príspevkov pod názvami




10 šikovných rád vo výrobe mydla

 a

10 šikovných rád vo výrobe kozmetiky

Každá séria bude mať niekoľko dielov, vždy tématicky zameraných, u mydla to budú napríklad témy vône, farby, teploty, vlastnosti mydla, čoho sa vyvarovať, u kozmetiky zas témy aktívne zložky, konzistencia, emulgátory, oleje... a podobne.

Prvý príspevok bude venovaný radám vo výrobe mydla s témou vône.



Takisto, ak si spomínate, pred mesiacom som uverejnila Mydlársku aktivitu, ktorej cieľom je vytvoriť mydlo, ktoré by buď kopírovalo, alebo sa inšpirovalo tým uvedeným na fotografii. Zatiaľ neviem, či sa niekto prihlásil, ale ja som sa rozhodla mydlo okopírovať. Mám pripravené snáď všetky zložky, vrátane hodvábu! Bude to trochu oriešok, pretože nepoznám presný recept, avšak na základe niekoľkých pravidiel, ktoré súvisia s odporúčanými pomermi jednotlivých zložiek i pravidlami uvádzania zložiek na etikete, by som mala byť schopná zreprodukovať recept tak na 80%. A ja sa na túto skúsenosť naozaj teším!

Prajem pekný mydlotvorný / kozmetikotvorný deň!



1 komentár: