nedeľa 14. decembra 2014

Pavlínkina konopná kozmetika - Čo som dostala v jesennej výmene mydiel a kozmetiky - časť II


Čo som ešte dostala v jesennej výmene mydiel a kozmetiky? Pokračujem Pavlínou :)


Pavlínin jasný favorit je konope :) Samozrejme to povolené, vo forme semiačok a oleja. Prečo? Dovolím si citovať:
Já používám jak konopný olej tak sušené rostlinky a semínka opravdu ráda. Obzvlášť na pleť atopickou se sklony k ekzémům, šupinkatění, citlivou není nic lepšího.

 Suchá hydratačná maska

Nie je to úžasný nápad? Namiesto trápenia sa s konzervantami zmiešate všetko pekne v suchej podobe a potom už len pred použitím primiešate trochu vody, prípadne oleja ak chcete a je to :)
 Konopné mydlo
Na tomto mydle ma najprv zaujalo balenie - nie je úžasné? Aký jednoduchý a pritom skvelý nápad. Má úžasnú nasladlú a bylinkovú vôňu a sú v ňom konopné semiačka. Vynikajúco pení, a vďaka semiačkam je poriadne pílingové. Používam ho v sprche po cvičení.
Zelená farba je spôsobená konopným olejom.
 Nechtový olej 
Toto je jedna z vecí, ktorú som vždy tak nejako plánovala, ale nikdy nespravila. Niežeby som ju nepotrebovala, práve naopak, ale nikdy som sa k tomu nedostala. Na fotke to nie je, ale má taký skvelý tenučký dávkovač, presne na kožu okolo nechtov. Musím zistiť kde sa dá taká fľaška kúpiť!!

Zloženie: jojobový olej, mandľový olej, ľanový olej, konopný olej, olivový olej, olej z kukuričných klíčkov.


Konopný balzam
Ach, tento balzam je ... skrátka úžasný. Tak nádherne vonia. Ako ho vyrába? Dovolím si znovu citovať Pavlínu:
Konopný balzám se nám osvědčil v tomto trošku tužším složení (protože málokdo z mé rodiny ho samozřejmě uchovává v ledničce;) Nenapíšu ti to úplně přesně (várka od várky se poměry trošku liší), ale zhruba: bambucké máslo a kokosový olej (1:1) v nich macerované konopí alespoň tři týdny, potom přecedím a přidám konopný olej (pokud mám), včelí vosk (množství podle žádané konzistence) a lanolin (cca 1/5 množství bambuc. másla), na závěr přidávám takovou směs éterických olejíčků, kterou mám pořád doma a kterou používáme třeba i do koupele při nachlazení atd. (obsahuje mátu, eukalyptus, tymián, levanduli, jedli, šalvěj, tea tree a možná i něco dalšího na co si už nevzpomínám).

Tá zmes esenciálnych olejov je naozaj úžasná, snáď sa Pavlína podelí o názov :)

Soľno-bylinná kúpeľ

Zmes himalájskej kúpeľovej soli, byliniek a esenciálnych olejov.  Všimnite si to geniálne jednoduché balenie a krásnu visačku.  Soľ sa rozpustila rýchlo, jedine vo vani ostali plávať malé bylinky - neodporúčam umývať si vtedy vlasy :)





Ďakujem, Pavlína, už konečne viem, čo s tým pol litrom konopného oleja čo suším v chladničke už pár mesiacov a tiež čo s 300g konopných mletých semiačok, ktoré som kúpila prednedávnom v duchu "aha, zdravá výživa, budem ich pridávať do jedla", a stále sú v komore... :)

5 komentárov:

  1. Ahoj Evik, tie "konopne vvyrobky" vyzeraju ozaj super! Hlavne sa mi paci ten balzam, urcite musi byt k pokozke jemny.. Mam ale otazku, ako je to s konope? Predpokladam ze slo o konope siate. Da sa k nemu nejak dostat? Myslim k rastline. Pavlinka pise, ze konope maceruje niekolko tyzdnov v tukoch. Ja som doteraz nasla len stranky kde konope zaraduju medzi omamne latky, a jej pestovanie atd.je zakazane..(zakon 13/2004 Z.z.)
    ikatika

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no to by aj mňa zaujímalo....
    Gina

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mno, tak som pátrala a našla som toto:

    http://www.hempo.sk/pestovanie

    http://www.konopa.sk/slovenska_legislativa/

    http://www.sashe.sk/mahatma/journal/pestovanie-konope-na-slovensku - tu si prečítajte diskusiu!

    Evik

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nedalo mi to, a tiez som patrala.. :) Ale podla tohto, obycajny clovek, ktory by chcel pestovat 2-3 rastlinky, podmienky pestovania nesplna.. http://rastamama.sk/podmienky-pestovania-konopy/
    ikatika

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Prosím o zverejnenie:


    V prípade, že ktokoľvek robíte domácu kozmetiku - mydlo - čokoľvek, čo sa nemá jesť, prosím, parfémujte výrobky nejedlými vôňami.

    Už sa mi stalo, že dieťa chcelo jesť domáci čistiaci - kozmeticky výrobok, ktorý voňal čokoládovo. Odvtedy používam lesné vôňe.

    Ide o našu cechovú dohodu. Záleži od každého, či ju bude dodržiavať.

    OdpovedaťOdstrániť