nedeľa 5. augusta 2012

Konečne dovolenka...

Milí mojí čitatelia a čitateľky, od minulej stredy som na dovolenke, takže som trochu pomalšia v čítaní a odpovedaní na Vaše komentáre či príspevky na blogu. 

Užívam si slniečko na Slovensku a testujem prírodný krém na opaľovanie. Takisto som vyrobila balzám po opaľovaní a pevný šampón na vlasy - nie mydlo - á la LUSH.

Mám nazbierané ružové lístky, harmanček a levanduľu, ktoré dúfam čoskoro premením na hydroláty domácim spôsobom (mágia s hrncom, horúcou vodou a v nej postavenou miskou, obrátenou pokrievkou a ľadovými kockami).

Hneď potom ako sa vrátim (ešte týždeň budem oddychovať), alebo možno ešte predtým sa so všetkým s Vami podelím.

Tak si užívajte teplé krásne leto a domydlenia a dokozmetikovania!

 

6 komentárov:

  1. Prajem Ti príjemnú dovolenku a už sa teším na ďalšie mydlá a kozmetiku. Mirka.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. prosím, kde na SR si nezbierala levanduľu, ja ju tu na severe neviem nikde nájsť a to som už asi prebehla všetko... dakujem za odpoved

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj Petrana,

    u mamy v záhrade, ale nájdeš ju aj v okrasných záhonoch v mestách :)
    Na Slovensku levanduľa nadivoko bohužiaľ nerastie.

    E.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Som zvedavá minimálne na ten tuhý šampón :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Nedávno som robila ružovú vodu spôsobom,aký spomínaš.Hádam najťažšie bolo nájsť vhodné hrnce,misky,vrchnák,aby všetko sedelo.
    Poznámka č. 1. rozhodne treba mať dostatočné(t.j. veľké) množstvo ľadu.Ja som napustila vodu do sáčkov a tie zamrazila,videlo sa mi efektívnejšie.
    č.2. asi som dala priveľa vody,chcela som lupienky zaliať vodou a oni iba plávali.Preto aj destilácia trvala cca 3 hodiny na najmenšom ohni.Potom som vypla,už sa mi nechcelo ďalej variť,dostala som 7 dcl ružovej vody vody príjemnej,ale nie prenikavej vône.Ruží som mala veľa-teta prišla o všetky v záhrade-možno keby som dala menej vody,aj vôňa by bola intenzívnejšia.Nabudúce.
    KARKULKA

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Páči sa mi ako premýšľaš, aj ja som si dala zmraziť vodu do sáčku - akurát som si potom spomenula, že mám vlastne gélové vrecúška - také tie, čo držia buď teplo alebo chlad. A tak som zmrazila tie!

    Akurát k tej destilácii - snažila by som sa ich nedestilovať tak dlho, lebo potom už sa začne vyparovať aj voda a zriedi Ti to destilát (vlastná skúsenosť, mala som menej kvetov). A tiež by som ich asi nenamočila do vody, len ak máš teda presne odmerané - tým sa vlastne rozriedi koncentrácia do vody a potom máš menej silný hydrolát, lebo destiluješ vodu.

    Najlepšie je naspodok naliať vodu, postaviť na to sitko na parené buchty a na to sitko rozmiestniť rastlinu.

    Ešte napíšem.

    OdpovedaťOdstrániť