piatok 7. decembra 2012

Blog mení šaty a bydlisko...

Milé moje čitateľky a čitatelia,

mnohí ste si už všimli, že sa Vám v prehliadači pri prezeraní blogu objavila nová webová adresa

moderna.alchymistka.eu

Je to preto, lebo blog presúvam na túto novú adresu.

Prečo presúvam blog?





1) Blog sa rozrastá a ak ho chcem pre Vás udržať čo najprehľadnejší a ponúknuť nové funkcie, tak bohužiaľ nástroje poskytované službou blogger mi už na to nestačia.


Nové nástroje sa nedajú nainštalovať na blogspote a preto blog presúvam na novú doménu s webhostingom, kde sa so všetkým môžem hrať viac.



2) Chcem spojiť a trochu prepracovať (rozšíriť) obe fóra do jedného na adrese

forum.alchymistka.eu (zatiaľ nefunguje)


3) Chystám databázu kozmetických receptov, v ktorej sa bude dobre vyhľadávať. Tá takisto potrebuje vlastnú adresu (ešte premýšľam akú)



To by bola oficiálne verzia prečo... pravda je, že som popritom tak trochu šprt (alebo vzletnejšie anglicky gík), a baví ma hrať sa s webom...



Tak či onak, pri príležitosti presunu bolo potrebné nájsť doméne nové meno (nemôžem používať doménu blogspot.com), a tak dúfam, že sa Vám meno novej domény páči.


Presunúť blog na novú adresu nie je ľahké, musím ho nechať cca mesiac-dva bežať na pôvodnom serveri bloggeru a počkať, kým si google vyhľadávač zvykne na novú adresu.

Až potom začnem fyzický presun príspevkov a tým pádom aj meniť vzhľad blogu.

V prípade, že Vám niečo v tomto období nebude na blogu či fóre fungovať, prosím neváhajte mi napísať!



Chcem aby celý nový vzhľad bol príjemný hlavne pre Vás, čitateľov, keď už sa do toho púšťam, tak nech to za to stojí, a preto Vás prosím...

...napíšte mi do komentárov pod tento príspevok:
  • aké zmeny by ste na novom blogu uvítali, a to čo sa týka vzhľadu i obsahu
  • aký názov by ste navrhli pre databázu kozmetických (a mydlových) receptov? - formát by mal byť meno.alchymistka.eu - vymyslieť treba časť meno

Ďakujem Vám veľmi pekne a teším sa

Dozmydlenia a dokozmetikovania!

Evik



PS: Podarilo sa mi znovu rozbehnúť posledné komentáre v ľavom stĺpci dolu.

3 komentáre:

  1. Co dát jméno jen recepty? To by mohlo fungovat.
    Jinak bych dala co nejjednodušší menu nahoru a případné podsekce doprava či doleva. Nedávala bych dva postranní panely, špatně se v tom orientuje. A střízlivé barvy, to pozadí, které je na tomto současném je dost rušivé.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj Evik,

    suhlasim s pixie, ze dva 'postranne panely' trochu komplikuju prehladnost. Takisto s nazvom databazy kozmetickych receptov... mam skusenost z jednej online firmy, kde sme vymyslali nazov pre istu cast nasej stranky, lamali sme si hlavy, vymyslali kreativne nazvy... a vysledok bol taky, ze nakoniec klienti nevedeli, co to vlastne znamena, komplikovalo to ich orientaciu na stranke... preto aj kvoli tejto skusenosti suhlasim, ze nazov by mal jednoducho popisovat, o co ide - teda napriklad, ako hovori pixie: 'recepty'. Zaroven bude aj zachovana ista logika, ked 'forum' ma 'forum.alchymistka.eu', tak 'recepty' by mali mat tiez nieco jednoduche a jasne. Pouzitie slova alchymistka v nazve je super. Velmi drzim palce s touto premenou!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem pixie a anonymu, pozadie určite zmením, takisto usporiadanie stĺpcov - už som začala :)

    Takisto s nápadom recepty.alchymistka.eu súhlasím v jednoduchosti je krása!

    OdpovedaťOdstrániť