streda 30. apríla 2014

Radkin excentrik, mydlový šampón a hodvábny íl - alebo, čo som dostala vo Veľkonočnej výmene mydiel a kozmetiky

A dnes prišiel ďalší balíček, tentokrát od Radky. Radka mi poslala na výber niekoľko druhov mydiel, a tak som si vybrala:

Excentrika
Jílové s hedvábím
Harmančekový mydlový šampón :)


 

Mydlový šampón som si vybrala preto, lebo napriek tomu, že to nie je pre moje vlasy, som predsalen chcela vyskúšať nejaký iný recept. Veľa ľudí vraví, že veľmi záleží na recepte. Neviem, vyskúšala som dva, čo som spravila a to bolo všetko. Takže možno tento zmení môj názor, ktovie? :) V každom prípade vonia krásne, hneď je v ňom rozoznať ylang-ylang (kananga), ktorý mám veľmi rada. Fakt som zvedavá, ako mi sadne.

 

Jílové s hedvábím ma zaujalo kombináciou ílu a hodvábu, najradšej by som ho hneď vyskúšala, ale mám plné mydelničky, takže neskôr. Čakám, že bude mať hustú penu a zanechávať luxusný hodvábny pocit :D


Excentrik - priznávam sa, toto mydlo som si vybrala podľa vzhľadu. Mydlo obsahuje orelánik farbiarsky... tak som zdvihla obočie, že čo to akože je... a po chvíľke hľadania som zistila, že je to rastlina, ktorej semená obsahujú bixín, ktorý sa používa ako potravinárske farbivo. A čo je to bixín? No predsa annatto. To je apokarotenoid, ktorý má oranžovú farbu a používa sa aj na farbenie mydiel. Takže už viem, ako vzniklo to pekné oranžové centrum mydla.

Vonia úplne super, všimnite si to množstvo rôznych esenciálnych olejov - to by som nikdy takto nevymyslela. Snáď sa Radka  podelí o percentá :)


Tešíííím sa tešíííím a ďakujem krásne Radke za tieto skvelé mydlá!

1 komentár:

  1. Díky Tobě Evik,

    mám veliké štěstí, že jsem měla možnost měnit s Radkou jejíž mýdla jsou propracována do nejmenšího detailu. Vzhledem krásné, vůní uchvacující a balení je třešnička na dortu. Radka je velmi hodná a ochotná. Ještě jednou děkuji Tobě Evik a Radce. Pokusím se vložit fotografii mýdel, které jsem obdržela a tímto vyzdvihnout Vavřínové.
    M.

    OdpovedaťOdstrániť