piatok 20. júna 2014

Kauza hydroxid sodný v kúpeli - úspešné ukončenie v hlavnom spravodajstve ČT24!

Vážené moje čitateľky a čitatelia, som veľmi, veľmi rada, a veľmi veľmi Vám každému jednému a jednej ĎAKUJEM, že ste ma v stredu podporili a zdieľali môj príspevok na facebooku a všade inde a písali so mnou do Grady emaily so žiadosťou o nápravu - zmeny sa dajú robiť, keď sa spojíme a my sme USPELI! :)

Zdá sa, že napriek prvotným odpovediam zľahčujúcim situáciu si Grada nakoniec uvedomila, že to nie je žiadny vtip - dnes v hlavom spravodajstve Českej televízie na chybu upozornili!

Osobne si tak trochu myslím, že ich popohnal vyjsť s pravdou von trochu rýchlejšie hlavne nešťastný príbeh otrávenej mamičky, ale nechcem Grade krivdiť, určite by to nechceli zatĺcť...

Neviem, ako sa prípad dostal do televízie a do novín, ale je to najlepší spôsob ako upozorniť všetkých, ktorí knihu už majú.

Info o kauze:

1. Tu je môj originálny príspevok z utorka večera, v ktorom na problém upozorňujem: http://moderna.alchymistka.eu/2014/06/ako-som-bomby-do-kupela-s-hydroxidom.html

2. Tu si môžete pozrieť priebeh kauzy ako sme ju zaznamenali na facebooku vo vášnivých diskusiách (real time ako sme volali a písali a čo nám odpovedali):

https://www.facebook.com/DomacaVyrobaMydlaAPrirodnejKozmetiky?ref=hl

3. Tu si môžete pozrieť príspevok v spravodajstve ČT24 (na pár sekúnd tam vidieť aj môj blog! :) )
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/277573-vonna-koupel-v-ziravine-chyba-v-prekladu-muze-mit-fatalni-dopad/

4. A tu si o tom prečítať v novinách
IDNES.CZ
http://zpravy.idnes.cz/kvuli-chybnemu-prekladu-doporucuje-kniha-koupel-v-ziravine-pqq-/domaci.aspx?c=A140620_223952_domaci_js

NOVINKY.CZ
http://www.novinky.cz/domaci/339963-kvuli-chybnemu-prekladu-doporucuje-knih
a-koupel-v-ziravine.html

4 komentáre:

  1. Zrovna jsem na to koukala na Novinkách :) Je paráda, že se to dostalo do médií. Jen mi pořád přijde zvláštní, jak se něco takového může stát. Píší tam, že se jedná o chybu v překladu, ale copak ten obsah už nikdo nekontroluje? Myslela jsem si, že takovéto knihy se vždy konzultují s odborníkem, ale jsem jen laik :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I kdyby neměl odborné chemické vzdělání, tak proboha, to nikdo z redaktorů neví, že hydroxid sodný je žíravina??? To se učí už na základce a za druhý snad si někdo někdy čistil ucpaný odpade??? První co se vezme je hydroxid sodný. Fakt tupci ty jo. Nejsem chemik, ale takovej základ člověk snad má ze základní školy...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Gratuluji k úspěchu!! Je moc dobře, že jste se nenechala odbýt a zároveň tím upozornila na nebezpečí amatérismu v některých profesích!! MajaK.

    OdpovedaťOdstrániť